Zoeken
  • Marieke Brands

Hoe ziet jouw boekenplank eruit?

Wie heeft er nu nog een boekenplank aan de muur? Sommige mensen vinden het interessant om een gevulde plank of zelfs boekenkast te hebben, zonder dat ze de boeken die de plank vult, ooit hebben gelezen.

Als je dan geen boek leest, lees je misschien wel je Whatsappjes. Dat is ook lezen. Of je leest de voorpagina van een nieuws-app. Ook lezen. Of de toelichting op een pak melk. Iedere dag lees je wel iets, toch? We maken ons druk over het leesgedrag van de homo sapiens van deze eeuw. Of, het niet-leesgedrag.


Lezen vergt concentratie en rust. Twee dingen die lastig zijn met vele afleidingen om je heen.Toch is bewezen dat lezen goed is voor je hersenen. Je hersenen worden er sterker van, slimmer, sneller. Lezen verkleint de kans op dementie op latere leeftijd, en het verbetert je empathisch vermogen (wie wil dat nou niet?) (bron: realsimple.com).

Konden we alle linkjes naar artikelen die we ontvangen per social media, maar op de boekenplank tentoonstellen! Wat zou die plank opeens gevuld zijn. Het is niet zo dat het leesvolume uit staat, maar dat het op een lager niveau staat. Laat het volume weer wat toenemen. Doe het voor je hersenen, want die hebben het nodig. Zeker als je straks 80 bent.18 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven
Join my mailing list

© 2023 by The Book Lover. Proudly created with Wix.com

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now