Zoeken
  • Marieke Brands

Schrijfkunst

Bijgewerkt: 7 mrt 2020

Hoe schrijf ik op een natuurlijke, vanzelfsprekende manier? In je eerste zin schrijf je een paar woorden die samenvatten waarover je schrijft. Niet te lang! Je lezer moet zin hebben om de rest te lezen. Houd het leuk maar toch gewoon.

Je houdt een blog bij. Boven aan schrijf je: 'Welkom op mijn blog'. Maar dit is niet wat de lezer aantrekt om door te lezen! Wat je wilt, is connecten met je lezer. Bedenk een conversatie die je met je lezer zou willen voeren. Waarover wil je het hebben zodat je schrijfwerk aan blijft trekken verder te lezen?


Schrijven om het schrijven is geen optie. Je stem van binnen stopt ook met praten als je hoofd leeg is. Met een leeg hoofd heb je weinig meer te schrijven.

Schrijf wat je interesseert


Iedere post die je schrijft, heeft een onderwerp. Houd onderwerpen per blog gescheiden, want zo kun je per post dieper ingaan op een enkel onderwerp. Kies daarbij een onderwerp dat je interesseert, want dat geeft de beste optie om met passie te schrijven. Passie is ook een vorm van kunst. Schrijven is kunst. Zo heb je twee in één: schrijfkunst.Posten om het posten?


Als je blogt, laat je je stem van binnen horen. Laat je stem schitteren, want nu heb je de mogelijkheid. Kies de juiste woorden en doe dit met zorg. Weet je niets meer te schrijven? Schrijf niet om de post vol te krijgen. Schrijven is de kunst van het weglaten. En je kunt je blog aanvullen met beeldmateriaal, dat tegelijkertijd je schrijfstem versterkt.

12 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven
Join my mailing list

© 2023 by The Book Lover. Proudly created with Wix.com

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now