Zoeken
  • Marieke Brands

Taal en emotie

Bijgewerkt: 7 mrt 2020

Emoties bestaan in vele vormen. Maar in de basis zijn ze gelijk. Je hebt een gedachte, er volgt een fysieke verandering en daarna volgt een reactie. Heel gewoon.

Die gedachte kan van alles zijn: je vindt iets mooi of lelijk. Je vindt een andere persoon (on)aantrekkelijk. Je vindt eten lekker of vies. Er zijn vele gradaties van deze emoties. Of je een persoon aantrekkelijk vindt of niet, geeft een fysieke verandering. Waarop een reactie volgt.Met taal druk je een emotie uit. In de basis is dit altijd het geval. Emotie hoeft niet gecompliceerd te zijn, en zo is dat met taal ook.


Taal is emotie


Met taal druk je emotie uit. Dat wil niet zeggen dat je ingewikkelde gevoelens en gedachten moet verwoorden als je je emotie wilt uitdrukken. Taal kan ook non-verbaal zijn. Emotie kan non-verbaal zijn. Taal is emotie, kort gezegd. Met taal wil je een boodschap overbrengen naar de buitenwereld. Als je dat non-verbaal doet, breng je ook een boodschap over. Soms werkt dat het beste voor je.

Soms wil je je boodschap met woorden overbrengen. Je zoekt naar het juiste woord en bedenkt dat je het juiste woord niet hebt. Niets aan de hand. Houd je taal, verbaal of non-verbaal, zo duidelijk en gewoon mogelijk. Dan komt de boodschap het beste over.

Wil je beter worden in je boodschap overbrengen met woorden? Dan is veel lezen en ook luisteren een mogelijkheid om dit te realiseren. Luisteren naar podcasts, nieuwsberichten, of zelfs muziek helpt ook!


Emotie is niet altijd moeilijk. Taal hoeft dat ook niet te zijn.13 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven
Join my mailing list

© 2023 by The Book Lover. Proudly created with Wix.com

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now